Smoothie awokado-banan-mleko roślinne

Mam słabość do awokado … Kiedyś namiętnie tworzyłam z niego pasty, dodawałam do kanapek i sałatek.  

Ostatnio jednak coraz częściej używamy go jako bazy do koktajli. 

Podczas tworzenia śniadaniowych koktajli mamy jedną zasadę – mają być proste, szybkie w przygotowaniu i składać się z maksymalnie 3-4 składników. W kwestii logistycznej – super, bo nie zastanawiamy się, jak zdobyć wszystkie składniki i przechowywać „resztki”,  a w smakowej – okazuje się, że im mniej kombinacji, tym smaczniej.

Była już wersja czekoladowa, dziś czas na bardziej neutralną odsłonę – koktajl awokado-banan-mleko roślinne.

Składniki (na 2 porcje):

Awokado 1 szt.

Banan 2 szt.

Mleko roślinne (np. migdałowe) 300-400ml

Opcjonalnie – kilka kropel soku z cytryny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki obieramy i blendujemy. Gotowe! 😉

 

Konsystencja jest niezwykle gładka i aksamitna, smak delikatny, idealny na łagodne rozpoczęcie dnia.

Podoba Wam się taka odsłona energetycznego śniadania?

No Comments

Miło mi Cię gościć - pozostańmy w kontakcie. Skomentuj, subskrybuj, podziel się pomysłem :)