Dziś szybkie smoothie nektarynkowe z jarmużem i pietruszką. Dacie się namówić?
Składniki (na 2 porcje):
Jarmuż 2 garście warto go zmrozić dzień wcześniej – będzie się łatwiej blendować.
Natka pietruszki 1 łyżka
Nektarynki 3 szt.
Woda 300-400 ml
Syrop z agawy / miód – opcjonalnie, jeśli nektarynki są mało słodkie
Przygotowanie:
Nektarynki obieramy ze skórki, dodajemy pozostałe składniki, wodę i blendujemy. Jeśli koktajl jest mało słodki, można go dosłodzić syropem z agawy lub miodem.
Gotowe 🙂
Taki koktajl to prawdziwy zastrzyk witamin i energii.
Lubicie jarmuż? W jakiej postaci najchętniej go jadacie?
Chętnie wypróbuję taki koktajl 🙂
ReplyJarmuż także nadaje się doskonale jako składnik sałatek 😉
Koktajl jest bardzo smaczny:) A z czym najlepiej połączyć jarmuż w sałatce?
ReplyMożliwości jest wiele, jarmuż można np połączyć z serem Feta, żurawiną i orzechami włoskimi.
Reply