smoothie tytulowa

Smoothie nektarynkowe z jarmużem i pietruszką

Dziś szybkie smoothie nektarynkowe z jarmużem i pietruszką. Dacie się namówić?

Składniki (na 2 porcje):

Jarmuż 2 garście warto go zmrozić dzień wcześniej – będzie się łatwiej blendować.

Natka pietruszki 1 łyżka

Nektarynki 3 szt.

Woda 300-400 ml

Syrop z agawy / miód – opcjonalnie, jeśli nektarynki są mało słodkie

Przygotowanie:

Nektarynki obieramy ze skórki, dodajemy pozostałe składniki, wodę i blendujemy. Jeśli koktajl jest mało słodki, można go dosłodzić syropem z agawy lub miodem.

IMG_0964

Gotowe 🙂

Taki koktajl to prawdziwy zastrzyk witamin i energii.

Lubicie jarmuż? W jakiej postaci najchętniej go jadacie?

3 komentarze

  • Poradnia Dietetyczna Anna Micuła 5 września 2016 at 14:42

    Chętnie wypróbuję taki koktajl 🙂
    Jarmuż także nadaje się doskonale jako składnik sałatek 😉

    Reply
    • Michalina 5 września 2016 at 19:36

      Koktajl jest bardzo smaczny:) A z czym najlepiej połączyć jarmuż w sałatce?

      Reply

Miło mi Cię gościć - pozostańmy w kontakcie. Skomentuj, subskrybuj, podziel się pomysłem :)