Dzisiaj ekspresowy przepis na prostą w przygotowaniu i bardzo zdrową pastę z awokado.
Składniki :
1 awokado (miękkie)
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
Przepis :
Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i czosnek, solimy, mieszamy i… gotowe!
Taka pasta świetnie nadaje się na każdą porę dnia. Jest idealna jako dodatek do pieczywa, jajka (zamiast majonezu), mięsa. Z powodzeniem zastąpi również masło w diecie wegańskiej.
Nasz faworyt to kanapka z pastą i pomidorkami 😉
Smacznego!
[…] rewelacyjnie z samym masłem, ekspresową pastą z awokado, lub śledzikiem […]
[…] rewelacyjnie z samym masłem, ekspresową pastą z awokado, lub śledzikiem […]
[…] słabość do awokado … Kiedyś namiętnie tworzyłam z niego pasty, dodawałam do kanapek i sałatek. […]